معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر تمام تیلاپیاهای موجود در بازار، وارداتی هستند، گفت: سازمان شیلات ایران نیز قصد پرورش این ماهی در مناطق کویری ایران را دارد؛ اما در حال حاضر تکثیر و پرورش این گونه ماهی و فروش ماهی تیلا پیلا زنده آن ممنوع بوده و با متخلفان برخورد جدی صورت خواهد گرفت.
دکتر سعید یوسفپور به دنبال پیگیریهای صورت گرفته از سوی خبرگزاری ایمنا پیرامون شایعات منتشر شده در خصوص ماهی تیلاپیا، اظهار کرد: زیستگاه اصلی این ماهی، شرق آفریقا بهویژه کنیا و مدیترانه است؛ ژاپنی ها نیز بهدلیل کمبود غذا، تیلاپیا را از مالزی به کشور خود بردند و به عنوان گونه پرورشی معرفی کردند.
وی با بیان اینکه تا سال ۲۰۰۲ بیش از یکصد کشور جهان از جمله اغلب کشورهای همسایه ایران، اقدام به پرورش این گونه ماهی کردهاند، افزود: درحال حاضر ماهی تیلاپیا پس از کپور، دومین ماهی پرورشی از نظر میزان تولید در دنیا است؛ براساس آمار فائو تولید سالانه تیلاپیا ناشی از کشت و صید از ۱.۱۶ میلیون تن در سال ۱۹۹۷ به ۲.۵ میلیون تن در سال ۲۰۰۷ و به بیش از ۳.۲ میلیون تن در سال ۲۰۱۰ افزایش یافته است.
چین، بزرگترین تولیدکننده ماهی تیلاپیا در جهان است
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان اصفهان تصریح کرد: کشور چین، بزرگترین تولیدکننده ماهی تیلاپیا در جهان است و بعد از آن، کشورهای مصر، فیلیپین، تایلند و اندونزی قرار دارند. اکنون مصرف ماهی تیلاپیا در سطح جهانی به سرعت رو به گسترش است. پرورش این ماهی بهصورت همزمان با پرورش جلبک گراسیلاریا و میگو در برخی کشورها انجام می گیرد.
یوسفپور گفت: بیشتر تیلاپیاها، میکروفیت خوار هستند اما تعدادی از آنها، گیاهان عالیتر را ترجیح میدهند و در محلهایی که دیگر گونههای پرورشی از پلانکتونها تغذیه میکنند از گیاهان عالی استفاده میکنند. گونههایی که خارهای آبششی کوتاه تر و زمخت تری دارند از ذرات غذایی بزرگتر تغذیه میکند.
وی خاطرنشان کرد: اکثر گونههای تیلاپیا در آبهای لب شور یافت میشوند، اما برخی از گونهها در آب دریا هم تخم ریزی میکنند.
در حال حاضر، تکثیر و پرورش تیلاپیا و فروش زنده آن در کشور ممنوع است
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان اصفهان افزود: مطالعات نشان داده است که ماهی پرورشی تیلاپیا میزان بالایی اسید چرب امگا ۶ دارد و ممکن است به علت سطح پایین اسید چرب امگا ۳ و میزان بالای اسید چرب امگا ۶ به ویژه برای بیمارانی که مشکلات قلبی، آرتروز، آسم و دیگر بیماریهای مربوط به التهاب بیش از حد دارند، مضر باشد.
یوسفپور تصریح کرد: موضوع ماهی تیلاپیا به عنوان یک ماهی غیربومی و مورد درخواست سازمان شیلات از سال ۸۵ در سازمان محیط زیست مطرح شده است؛ پس از بررسیهای متعدد، در سال ۸۷ سازمان حفاظت محیط زیست با ورود و پرورش این گونه ماهی به صورت پایلوت فقط در مرکز تحقیقات بافق استان یزد و زیرنظر مؤسسه تحقیقات شیلات موافقت کرد.
وی خاطرنشان کرد: امروزه تیلاپیا در ژاپن، روسیه، هند و بخشهایی از آمریکا و اروپا پرورش داده میشود؛ سازمان شیلات ایران نیز قصد پرورش این ماهی در مناطق کویری ایران را دارد؛ اما در حال حاضر تکثیر و پرورش این گونه ماهی و فروش زنده آن ممنوع بوده و با متخلفان برخورد جدی صورت خواهد گرفت.
در حال حاضر، تمام تیلاپیاهای موجود در بازار، وارداتی هستند
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان اصفهان افزود: مقاومت در برابر بیماریها، دلیل تهدید شدن محیط زیست بومی توسط این گونه ماهی است و در صورتیکه این ماهی به عنوان یک گونه مهاجم غیربومی وارد محیطهای آبی شود به دلیل مقاومت بالایی که دارد، رقیب جدی سایر گونههای بومی میشود.
دکتر یوسفپور با تاکید بر اینکه فیلههای تیلاپیایی که در حال حاضر در بازار به فروش میرسد، تمامی آنها وارداتی هستند، تصریح کرد: در جنوب ایران، یک جنس از تیلاپیا بهنام ایرانوسیکلا شناسایی شده است که البته پرورش آن اقتصادی نیست.
وی افزود: با توجه به اینکه ماهی تیلاپیا بیشتر با فیلتر کردن آب از فیتوپلانکتونها و زئوپلانکتونهای موجود در آب تغذیه می کند، رقیب غذایی برای میگوها که از کف و بستر استخر تغذیه میکنند، نیست.
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان اصفهان خاطرنشان کرد: پروتئین لازم برای رشد این ماهی در دوره پرورش، از پودر ماهی و سویای موجود در جیره غذایی تامین می شود که همین امر باعث ارزانتر تمام شدن غذای مورد نیاز است.
خرید اینترنتی ماهی سفید در ایران
ماهی سفید همانطور که می دانید در گونه های مختلفی وجود دارد که قیمت هر کدام در بازار کشور متفاوت می باشد و گرانترین ماهی سفید، ماهی دریایی می باشد. اگر به دنبال خرید اینترنتی انواع ماهی سفید می باشید می توانید از طریق سایت بازرگانی حقیقی اقدام نمایید. برای خرید انواع ماهی سفید باید با راه های ارتباطی زیر در تماس باشید.
خرید از سایت بازرگانی حقیقی به صورت اینترنتی بوده و انواع ماهی و میگو را به صورت عمده و جزئی خرید و فروش می کند. برای کسب اطلاعات بیش تر با شماره زیر در تماس باشید.
شما می توانید برای مطالعه دیگر مقاله های ما اینجا کلیک کنید.
نام و نام خانوادگی: |
اصلان حقیقی |
شماره تلفن همراه : |
09931997049 |
اینیستاگرام |
|
آدرس |
اصفهان، اصفهان خیابان علامه شرکت بازرگانی حقیقی |
ایمیل: |
Aslan.hasghighi@gmail.com |