ماهی ها از مهره داران آبشش دار هستند، که در آب های شور و شیرین و در دریاها و رودخانه ها زندگی می کنند. ماهی ها انواع مختلف دارند، که از جمله آنها، ماهی کپور، ماهی سالمون، ماهی قزل آلا، ماهی خاویار و ماهی آمور را می توان نام برد. ماهی ها می توانند گرمابی و یا سردآبی باشند، بعضی ها اختصاصا در شمال و یا جنوب کشور فعالیت می کنند. ماهی آمور در دریای شمال فعال می باشد، این ماهی بومی شرق آسیا می باشد و به نام ماهی سفید پرورشی نیز در کشور ما شناخته می شود. برای اطلاع از قیمت عمده ماهی آمور و طریقه پرورش آن در ادامه با ما همراه باشید.
ماهی کپور آمور، محبوب ترین ماهی پرورشی شمال
ماهی آمور سفید جزو کپور ماهیان می باشد، این ماهی از جانداران گیاه خوار و ساکن آب های شیرین می باشد و پرورش ماهی آمور در بعضی مناطق جهان جهت کنترل گیاهان هرز استخرها و حوضچه های پرورش آبزیان به کار می رود که به مناطق مختلف جهان نیز صادر می شود، ولی گاهی برعکس عمل می کند و باعث خسارت می شود.
ماهی کپور آمور از محبوب ترین ماهی پرورشی شمال می باشد و از علل آن می توان به راحتی پرورش آن و همچنین کمک به تمیز کردن استخرهای پرورش از دست خزه و جلبک نام برد.
ماهی کپور آمور از ماهیان گرمابی می باشد، که بومی رودخانه امور چین می باشد، ولی به علت پرورش آسان و سازگاری زیاد با محیط زیست در نقاط زیادی از جهان پرورش می یابد.
مناطقی که مناسب برای پرورش این گونه می باشد، شامل نواحی سرد و معتدل تا نواحی گرمسیر و همچنین استخرها و رودخانه ها و پشت سدها هستند.
ماهی امور که در شمال به اشتباه ماهی سفید پرورشی نیز خوانده می شود به رنگ سفید محو تا متمایل به زرد با پولک های درشت می باشد.
در صورتی که اولین تفاوت آن در رنگ آنها می باشد، ماهی سفید به رنگ نقره ای می باشد و همچنین دومین تفاوت آنها در قسمت سر است که کمی مسطح می باشد و سومین تفاوت آنها در دندان های حلقی می باشد.
ماهی آمور دارای بدنی کشیده ، پهن و گرد می باشد و باله های کوتاه ولی قوی ای دارد، این ماهی می تواند به صورت ترکیبی پرورش داده شود و همراه با ماهی کپور معمولی و ماهی کپور سرگنده پرورش داده می شود.
این مهره دار بومی چین در داخل گل و لای و بستر رودخانه فعالیت می کند و همچنین در حاشیه دریاها تا بتواند گیاهان و علف های هرز را تغذیه کند و همین باعث می شود که همیشه مزه گل و لای بدهد.
همچنین تخم ریزی این نوع ماهی نیز در بستر و میان گل و لای می باشد، حدود دویست هزار تا پانصد هزار تخم می گذارند که این امکان تخم ریزی در دمای بیست و یک درجه تا بیست و سه درجه اتفاق می افتد.
بازار ماهیان پرورشی در ایران کجاست؟
بازار ماهیان ایران در داخل و خارج کشور عالی می باشد، ماهی یکی از مهم ترین محصولات صادراتی کشورمان است که سودآوری خوبی برایمان داشته است.
ماهی آمور در ابتدای زندگی خود از موجودات کوچک همچون کرم ها و جلبک ها تغذیه می کند و سپس اقدام به خوردن تغذیه از گیاهان و علف های هرز استخر و دریاچه می کنند.
از دلایل پرورش آسان این ماهیان این است که در اوایل رشد می توان به آن ها غیر از گیاهان آبزی علف هایی همچون یونجه و شبدر و علف های نرم دیگر نیز خوراند.
دلیل این امر که ماهی در ابتدای زندگی قادر به تغذیه از گیاهان نیست و از موجودات کوچک تغذیه می کند این است که دندان ها و سیستم روده ایش هنوز کامل نیست.
ماهیان پرورشی در اقصی نقاط ایران قابلیت پرواز دارند به شرط اینکه یک سری موارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت حتما وجود داشته باشند.
اولین مورد برای پرورش ماهی توجه به وفور آب در منطقه است، علاوه بر این توجه به گرمابی و سردآبی بودن ماهی نیز اهمیت دارد.
دومین مورد احداث استخر در زمینی می باشد که در اطراف آن به اندازه کافی زمین برای احداث تجهیزات لازم جهت پرورش ماهیان آبزی وجود داشته باشد.
سومین مورد نزدیکی به دکل های برق می باشد، مورد چهارم در مورد کنترل اکسیژن، پی اچ و دمای آب است، دمای آب بهتر است بین بیست و پنج تا سی درجه باشد، اگر کمتر یا بیشتر باشد اکسیژن آب کم می شود و برای ماهی مضر خواهد بود، چون اگر اکسیژن محلول در آب پایین باشد ماهی برای جبران آن به سطح آب می آید و تلف می شود، پی اچ بالا و پایین نیز باعث صدمه به بافت ها و مخصوصا آبشش ها می شود، روزهای گرم سال آب استخر به کنترل بیشتری نیاز دارد.
شوری آب نیز در کنترل ماهی مهم است، با اینکه ماهی می تواند شوری آب را تا نه درجه تحمل کند ولی این عدد از دو که بالاتر رود رشد آن کاهش خواهد یافت و از طرفی سختی آب نیز هر چقدر بیشتر باشد تغییرات پی اچ کمتر خواهد بود و در نتیجه ماهی مقدار کمتری جیوه و سرب وارد بدن خود می کند.
صید بهترین و بزرگترین ماهی آمور پرورشی
ماهی آمور از زیرک ترین ماهی ها، با حافظه طولانی برعکس بقیه ماهی ها می باشد. به همین علت هوش بالا و به علت گیاه خوار بودن، صید ماهی آمور تقریبا محال به نظر می رسد.
ولی نکاتی وجود دارد در صید آن که اگر دقت کنید خواهید توانست بهترین و بزرگترین ماهی آمور را به دست آورید، نکته اول جایی می باشد که قصد دارید در آن ماهیگیری کنید چون این ماهی به شدت به محیط و همزیستان خود واکنش می دهد، اگر مکانی باشد که تنوع غذایی زیادی در آن وجود داشته باشد امان صید به شدت کاهش خواهد یافت ولی اگر جایی است که تنوع غذایی ندارد احتمالا خواهید توانست صید خوبی به دست آورید.
استتار ماهیگیر و ادوات صید نیز بسیار مهم است به این سبب که این ماهی به شدت به ارتعاشات و اشیای اطراف واکنش نشان می دهد و حساس است، این استتار با علف ها امکان پذیر می باشد، اگر شی ای در آب بیفتد از آن دوری می کند و برعکس بقیه ماهی ها اصلا کنجکاو نیست.
ماهیان پرورشی نیز پس از یک دوره کامل صید می شوند تا به بازار عرضه شوند، صید ماهیان پرورشی در استخر نیز راهکارهایی دارد، از جمله اینکه هر استخر پرورش ماهی حوضچه هایی به عنوان حوضچه صید دارد که ماهی ها را به آن انتقال می دهند، اگر این حوضچه ها نباشد، چون استخرها به صورت شیبدار هستند می توان با کاهش آب استخر و انتقال ماهی به قسمت شیب دار صید را به خوبی و راحتی انجام داد.
ولی در صید ماهیان پرورشی باید دقت داشت که نباید دچار استرس شوند، چون منجر به خفگی آنها می شود و هم اینکه حتما پس از صید و قبل از عرضه به بازار به خوبی شسته شوند تا بوی گل و لای ندهند.
ارزانترین قیمت ماهی آمور عمده در بازار تهران
برای اطلاع از ارزانترین قیمت ماهی آمور به صورت عمده و جز در بازارهای تهران می توانید به سایت های مختلف سر بزنید و از سایت هایی که به صورت به روز قیمت ها را ارائه می دهند کمک بگیرید.
خرید و فروش عمده ماهی به نفع خریدار و فروشنده است به این سبب که فروشنده مقدار بیشتری از محصول خود را می فروشد و خریدار نیز به با خرید بیشتر مبلغ کمتری می پردازد.
خرید و فروش این محصول همچنین بر اساس زنده بودن و یا از قبل صید شدن آن نیز محاسبه می شود که به طبع قیمت ماهی تازه صید شده گران تر خواهد بود به نسبت ماهی که از قبل صید شده باشد.
همچنین انواع ماهی بر اساس جنس قیمت گذاری می شوند، علاوه بر آن بسته بندی و وزن ماهی نیز در قیمت آن موثر خواهند بود.
هر چه وزن ماهی کم تر باشد قیمت آن پایین تر خواهد بود و به طبع آن هر چه وزن بالاتر قیمت بالاتر است، علاوه بر این بسته بندی بهتر باعث قیمت بالاتر محصول خواهد شد و همچنین شرکت و برند نیز در قیمت محصول اهمیت ویژه ای خواهد داشت.
راه های پرورش ماهی با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت
راه های پرورش ماهی در انواع مختلف با هم متفاوت است، که علل مختلفی دارد از مهم ترین علل آن گرمابی وسردآبی بودن ماهی هاست، که نحوه پرورش هر کدام با دیگری متفاوت است.
به عنوان مثال در پرورش ماهیان گرمابی یک سری نکات اهمیت دارد و در پرورش ماهیان سردآبی نکات دیگری می باشد که دارای اهمیت است.
از دیگر نکات پرورش ماهی که در هر نوع آن متفاوت است، نحوه غذادهی، زمان غذادهی، ماهیت غذا و مقدار آن می باشد، همچنین زمان کود دهی و مقدار آن نیز هست، که باید با آنها دقت داشت.
نوع آب و شوری و سختی آن، برق مورد استفاده در استخرها از اهمیت زیادی برخوردار است، چون اگر قطع شود ماهی ها آسیب می بینند، به همین علت است که وجود موتور برق در هر استخری مهم است.
همچنین از نکات مهم دیگر جهت پرورش ماهی با کیفیت و با هزینه کم وجود آب بدون گل و لای و حداقل مواد معلق در آن باشد، چون از ورود نور به آب جلوگیری می کند و باعث تلف شدن ماهی ها می شود.
در تولید ماهی کپور توجه به این نکته ضروری است که این گروه از ماهی ها را می توان به صورت ترکیبی با سایر گونه ها به آسانی پرورش داد.
خاک استخر نیز در پرورش انواع ماهی مهم است، چون ماهی ها تا زمانی مشخص غذای خود را از آن می گیرند و همچنین تخم خود را در گل و لای استخر می گذارند و به علت چسبندگی تخم ها به گل و لای می چسبند و پس از سه تا چهار روز از تخم ها خارج می شوند و سپس برای تغذیه به سطح می آیند، تغذیه ماهی در هر مرحله متفاوت می باشد.
مراکز اصلی صادراتی ماهی آمور در ایران
منابع تولید ماهی آمور صادراتی در کشورمان بسیار برایمان اهمیت دارد، به همین علت توجه به نکات پرورش آنها مهم است و از طرفی حفاظت از منابع دریایی نیز جایگاه ویژه ای دارد.
دریاها زیستگاه اصلی این مهره داران پر اهمیت هستند، چون غذای موجود در آن طبیعی، فراوان و متنوع است، این امر باعث شده که ماهی های دریایی از نظر کیفیت بهتر و بالاتر باشند و خریداران آن تمایل بیشتری به مصرف ماهی دریایی داشته باشند که همین امر باعث شده از آنها در دریاها حفاظت بیشتری شود تا برای مصارف داخل و خارج مناسب و کافی باشد.
از مراکز اصلی این نوع ماهی در کشورمان دریای خزر در شمال است و همچنین استخرهای پرورش ماهی که در نزدیک منابع آبی فراوان هستند، می باشد.
صادرات دریایی باعث کمک بسیار به اقتصاد کشور می کند، این صادرات می تواند متنوع باشد از صادر کردن ماهیان زینتی تا بسته بندی انواع ماهی و صادرات ماهی کپور علفخوار و همچنین ماهیان خاویاری که بهترین نوع آن می باشند.
بیشترین میزان تولید ماهی کپور علفخوار در کشور
بیشترین میزان تولید ماهی کپور علفخوار در دریای خزر و دریای جنوب می باشد، هر ماهی با توجه به شرایط و اقلیم مناسب می تواند پرورش یابد و یا رشد کند.
این گونه از ماهی به علت امکان پرورش ترکیبی طرف داران زیادی دارد و در جاهایی که شرایط فراهم باشد امکان پرورش آن وجود دارد.
ماهی های پرورشی نیاز دارند که به آنها آنتی بیوتیک داده شود، ولی ماهی های دریایی به صورت طبیعی رشد می کنند، پس بهتر و با کیفیت تر هستند، ولی باید به مکانی که جهت خرید ماهی دریایی به آن مراجعه می کنید را بشناسید و مورد اطمینان باشد.
همچنین ماهیان دریایی از غذاهای دریایی دارای کیفیت بهتری استفاده می کنند، در صورتی که غذای ماهیان پرورشی توسط انسان تامین می شود و رژیم ساده و بی کیفیت تری دارد.
کپور علفخوار در سال های اخیر به کشورهای بسیاری فرستاده شده که در بعضی نقاط جهان نتوانسته به درستی عمل کند و نتیجه عکس داده است.
در سال های اخیر تحقیقات زیادی جهت پرورش انواع ماهی انجام گرفته است، یک گروه به تحقیق در مورد پرورش ماهی کپور علفخوار و ماهی کپور معمولی به صورت تکی و ترکیب این دو با یکدیگر انجام گرفته است.
در مطالعات انجام گرفته نشان داد که تفاوت چندانی در وزن انواع ماهی در ترکیب با یکدیگر و در پرورش تکی هر کدام وجود ندارد، ولی نکات دیگری وجود دارد که از پرورش ترکیبی این دو گونه حمایت می کند. از این نکات می توان به رسیدگی راحت این دو نوع ماهی با هم اشاره کرد، از جمله تغذیه آنها، کود دهی و سایر مسائل.